Přejít k hlavnímu obsahu

POTRAVINÁŘSTÍ: Bez obalu

8. 7. 2015

Zákaznické a hygienické nároky na obaly jsou dnes jedním z hlavních témat v potravinářství. Nejinak tomu je v koncernu AGROFERT. Proto se naše potravinářské společnosti soustředí na nakládání s obaly a jejich zpětnou recyklaci. S tím je samozřejmě spojena i logistika potravin a dodržení veškerých standardů. Samozřejmostí je i snaha o ekologičtější výrobu. Proto koncern AGROFERT do technologií šetrnějších k životnímu prostředí investoval v letech 2014 a 2015 téměř 25 milionů Kč. A další investice probíhají. Potravinářské společnosti se mohou pochlubit i řadou certifikátů. Příkladně IFS Food, dokládající kvalitu a bezpečnost potravin, nebo certifikace HACCP, tedy systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů, jež drží všichni producenti potravin koncernu AGROFERT. Dále jde o certifikáty ISO 9001, 14001 či 22000 nebo o certifikaci standardu BIO, který drží mlékárna Olma.
Obalové hospodářství se významně dotýká dopravy a logistických služeb v celém koncernu AGROFERT. Pro přepravu zboží se snažíme využívat recyklovatelné obaly či přepravní boxy a kontejnery, které lze opakovaně využít. Jen pro potravinářské účely projde logistickou společností AGF Food Logistics více než půl milionu kusů vratných obalů měsíčně.