Vodňanská drůbež: Tradice a moderní výroba

26. 4. 2024

1. ledna 1957 vznikl národní podnik Jihočeské drůbežářské závody se sídlem v Českých Budějovicích. V druhé polovině 50. let se projevila nutnost vybudovat modernější zpracovatelský závod, který by efektivně a racionálně zpracovával narůstající poptávku po produkci drůbežího masa. A tak započalo budování nového závodu ve Vodňanech. Výstavba trvala více než 4 roky a do plného provozu byl nový vodňanský drůbežářský závod oficiálně uveden 7. května 1965.

Vodňanský závod otevřel dveře novému pojetí zpracování drůbeže

Před zahájením provozu ve Vodňanech se v kraji drůbež běžně zpracovávala na šesti technologicky, technicky a organizačně nevyhovujících místech, kde naprosto převládala ruční práce. Od samého začátku závodu ve Vodňanech bylo dominantním programem zpracování drůbeže nejmodernějšími technologiemi.

V roce 2021 jsme spustili nový výrobní provoz ve Vodňanech, kde uplatňujeme především moderní prvky automatizace, kalibrace a robotizace. Součástí jsou nové haly pro automatické porcování kuřat, balení, skladování a expedice výrobků. Stejný postup modernizace technologií výrobních provozů byl také proveden v závodě v Modřících u Brna a spuštěn v červnu 2023.

Prioritou obchodní společnosti Vodňanská drůbež, a.s., je orientace výroby na čerstvé kuřecí a kachní maso s vybudovanou logistikou denního rozvozu po celé ČR. Garantujeme český původ dodávaného masa a zároveň český původ suroviny ve všech svých výrobcích. Při vývoji svých výrobků obchodní společnost Vodňanská drůbež, a.s. preferuje dva současné trendy na trhu, a to trend zdravé výživy a trend výrobků s rychlou kuchyňskou úpravou.

Vodňanská kachna

Obchodní společnost Vodňanská drůbež, a.s. je jediným zpracovatelem kachního masa v České republice. Zpracování probíhá v Mirovicích v moderní provozovně specializované na porážku vodní drůbeže. Pod značkou Vodňanská kachna přinášíme na Váš stůl unikátní chuťovou záležitost - Mladou kachnu.

Vodňanská Mladá kachna je speciálně vyšlechtěným plemenem, které je typické vysokým podílem prsní svaloviny. Zákazníci upřednostňují čerstvé kachní maso, kterého se takto v chlazeném stavu prodává až 90 % z celkové produkce výroby.

Moderní směr vaření. Metoda Sous-vide!

Metoda Sous-vide představuje moderní úpravu masa, která šetří čas a energii. Díky přípravě ve vakuovém obalu po dobu několika hodin při nízké teplotě si maso zachovává svoji přirozenou chuť, šťávu a strukturu. Výrobek takto připravený lze použít k přímé spotřebě, nebo stačí jen ohřát, popř. dopéct na zlatavou kůrku. Obchodní společnost Vodňanská drůbež, a.s. má v nabídce celou řadu takto připravených mas. Zákazníci oceňují především takto upravené kachní maso, pro které se metoda sous-vide skvěle hodí vzhledem k náročnosti na jeho delší tepelnou úpravu.

Ochutnejte naši novinku Kuřecí PRSO K NATRHANÍ Sous-vide. I kuřecí prsa mohou být šťavnatá a rozplývat se na jazyku. Nejenom, že vás dostanou svou chutí a senzační šťavnatostí, ale i rychlou přípravou. Do 5 minut můžete servírovat skvělou pochoutku. Kuřecí prsa Sous-vide se hodí do různých typů jídel jako např. do hamburgerů, tortill, těstovin nebo salátu.